fbpx

Florile proaspete te ajuta sa scapi de stres

ikebana
Ikebana
1 October 2020
Show all

Florile proaspete te ajuta sa scapi de stres

Aranjament floral romantic

Sa trimiti flori unui prieten bolnav sau trist e simplu, dar gestul este mai util decât crezi. Știu că poate fi surprinzător, dar florile au mai mult decât un miros suav și un aspect dragut – cercetările recente sugerează că pot avea efecte pozitive serioase asupra sănătății noastre.

Societatea Americană pentru Știința Horticulturii a efectuat un studiu care a evaluat dacă plantele pot avea influențe terapeutice asupra pacienților care au suferit interventii chirurgicale, iar rezultatele sunt de-a dreptul șocante. Nouăzeci de pacienți care au avut recent operatii de apendicita au fost împărțiți în camere fie cu flori/plante, fie fără, iar cei din incaperile cu aranjamente florale s-au vindecat mult mai repede decât cei din incaperile fara flori.

Potrivit studiului, cei expuși la flori au avut tensiune arterială și ritm cardiac mai scăzut, valori mai scăzute ale durerii, anxietății și oboselii și sentimente pozitive și satisfacție mai mare decât pacienții din camerele fara flori. Rezultatele acestei cercetări sugerează, de fapt, că florile ar putea fi un „medicament complementar” pentru recuperarea pacienților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×